DOBC 2024: 1e divisie, band 4

Laatste update om 15:48 op Saturday, 8 June

We zijn precies op de helft van dit DOBC als Oefening & Uitspanning Wijk & Aalburg o.l.v. Yves Wuyts het begint aan haar optreden. 

Signature - Jan Van der Roost: Dit openingswerk was een van de eerste werken voor brassband van Jan Van der Roost. Het gaf hem meteen aanzien in de internationale brassbandscène en het wordt wereldwijd nog steeds veel gespeeld.

Mooie opening met meteen een heel aangename sound in de band. Goede dynamische verschillen. Wat een slotnoot! 

World Concerto, deel II: Andante - Steven Verhelst: World Concerto is een reis rond de wereld van muziekstijlen en verschillende stemmingen.  Maar dat is slechts één kant van de medaille.
Het is ook een reis van een ander soort. Het gaat over de manier waarop de componist de wereld, de aarde ervaart. Op zoek naar een vorm om zijn ideeën vorm te geven, dacht hij aan een stuk in de klassieke concertvorm omdat er maar weinig concerten zijn voor bastrombone en orkest. Vandaag horen we het tweede deel: Dit lyrische deel gaat over de schoonheid van de aarde en natuur.

Pieter van Loon speelt deze mooie solo voor bastrombone. In een woord: Prachtig! De connectie tussen solist en band is prima. De begeleiding is niet te sterk en de solist is in uitstekende vorm.

A Kings Lie - Stan Nieuwenhuis: A King's Lie vertelt het verhaal van Floire en Blanceflor die beiden opgroeiden aan het hof van een moslim koning in Spanje. Er ontstaat een verboden liefde en de dood van het meisje wordt in scene gezet. Het meisje komt aan het hof van een Emir in Babylon terecht waar ze als slaaf wordt gehouden. Floire weet haar te bevrijden maar wordt in bed met haar betrapt door de Emir. Hij wil ze ter dood veroordelen in een publiek proces. Blancheflor vraagt om vergiffenis omdat ze jong onschuldig en hevig verliefd zijn.

Sfeervolle opening met meteen weer hele goede dynamische verschillen. Wat een prachtige sound weer. De combinatie tussen de nieuwe dirigent Yves Wyuts en de band lijkt een uitstekende! De flugel en cornetsolo's zijn prima. Heel even wat stemmingsproblemen in de cornetten. De euphoniumsolo is ook van grote klasse. We horen ook hier weer veel moois. Technisch ook hier weer alles uitstekend voor elkaar. Het slagwerk is soms misschien net iets te luid. In het allegro is het erg stevig waardoor de doorzichtigheid wat weg is. De opbouw naar het slot is indruk-wekkend. 

Ben je al geabonneerd op het CU Brass YouTube-kanaal?
Kijk bijvoorbeeld naar de ervaringen op het podium van dirgent Yves Wuyts, klik HIER 

Advertorial:
Reparatieatelier Willy van de Pol wenst alle deelnemers een fantastische DOBC-ervaring!