Puike prestatie van De Bazuin Oenkerk

Laatste update om 22:19 op Saturday, 21 April

Nog twee te gaan, Oenkerk eerst en dan nog de Noordlimburgse. Godspeed, een van de meest bekende werken van Stephen Melillo is gekozen als opening door De Bazuin. Een werk in de klassieke driedeling met in het langzame middendeel, opvallend, een solo voor de repiano cornet. Compliment voor de solist, fraaie klank. 

Second to None kent een in tempo iets ingehouden klank. Klaas van der Woude is op zoek naar de ronde klank in de band. Toch blijft de klank in dit werk wat meer neigen naar het grotere dan het specifiek Britse geluid. Ook deze tiende versie van de middag/avond maakt een goede comfotabele indruk.

Openbaring  
Angels & Demons van Peter Graham werd geschreven in opdracht van Brassband Nord Pas de Calais, tegenwoordig bekend onder de naam Hauts-de-France. De muziek is gebaseerd op een tekst uit het boek Openbaring. Om precies te zijn Openbaring 12:7 Toen brak in de hemel oorlog uit. Michaël en zijn engelen vochten tegen de draak. De draak en zijn engelen vochten terug. Deze regels tekst voorzien de componist van het materiaal voor een reeks geluidsbeelden. Het is aan de luisteraar om de volgorde van gebeurtenissen op deze foto's te interpreteren en in te beelden.

Het werk is een heerlijke trip down memory lane. Veel bekend materiaal werd door Graham nog eens gebruikt in dit werk. Inmiddels is De Bazuin onderweg om een toffe uitvoering neer te zetten. Met lef in het spel als op de laatste NBK's. Een hoofdrol in het middendeel voor de flugel en duet met de alt zijn prima besteed aan dit team. Niet alles lukt, maar de band sluit een overtuigend middendeel af met technisch goed verzorgd spel. De finale brengt ons nog eens een korte bloemlezing van Graham's werk en een hymne-achtig slot. Een puike prestatie van De Bazuin.