Dennis Vork vertrekt bij Brass Band Schoonhoven

Laatste update om 13:55 op Tuesday, 9 April

Aan het einde van dit seizoen vertrekt Dennis Vork bij Brass Band Schoonhoven (BBS). Na 26 jaar trekt de principal cornettist de deur van het repetitiegebouw ‘De Koperdoos’ achter zich dicht. Zijn vertrek komt voort uit verschillende redenen: “BBS maakt een groot deel uit van mijn leven dus deze beslissing valt me zwaar, maar ik merk dat het steeds moeilijker wordt om mij te committeren aan de A-band. Mijn gezondheid, het reizen en het feit dat in de loop van de jaren enige verzadiging is opgetreden, hebben mij doen besluiten te stoppen.” Een aantal jaar geleden kreeg Dennis een ernstig ongeluk met behoorlijke impact op zijn gezondheid en energieniveau. 

Zijn besluit om afscheid te nemen van BBS markeert het einde van een tijdperk. Sinds 1997 is hij lid van de band en heeft hij een prominente rol gespeeld als solist op zowel bugel als cornet. Zijn toewijding en leergierigheid leverden hem vele successen op, zowel nationaal als internationaal. In totaal wist hij met de band uit de ‘Zilverstad’ acht keer de NBK te winnen, waarvan zeven keer in de kampioensdivisie. Daarnaast won hij driemaal de prijs voor de beste solist tijdens EuroBrass/DOBC. De eerste keer in 2006 met een indrukwekkende uitvoering van de bugelsolo ‘Flight’. Ook wist hij met BBS als derde te eindigen tijdens de EBK in 2012, waarbij maar liefst 99 punten werden behaald met het keuzewerk ‘Audivi Media Nocte’. 

“Ik kijk met ontzettend veel plezier en trots terug op een bijzondere periode, waarin ik met de A-band meer heb bereikt dan dat ik vooraf heb durven dromen. De kampioenschappen, de concerten, de repetities en de vriendschappen: ik heb er intens van genoten. Daar ben ik alle mensen uit de BBS-familie enorm dankbaar voor. Ik wens BBS al het goede voor de toekomst en ik zal zeker op een bepaalde manier verbonden blijven.”

Het vertrek van Dennis laat een leegte achter binnen de band. Dennis staat bekend als een toegewijde en gedisciplineerde muzikant. Daarnaast is hij een drijvende kracht achter de schermen bij het reilen en zeilen van de A-band. Een woordvoerder namens de band: “De beslissing van Dennis hebben wij met begrip ontvangen. Zijn bereidheid om zichzelf te blijven verbeteren heeft de band geïnspireerd en gemotiveerd. Een warme persoonlijkheid, drijvende kracht en topmuzikant gaat onze band verlaten. Het mag duidelijk zijn dat we daar niet blij mee zijn, maar het besluit van Dennis is weloverwogen.”

Dennis hoopt in de toekomst muziek te blijven maken: “Ik verwacht op een bepaalde manier muzikaal actief te blijven, maar heb nog geen concrete plannen. Het afscheid bij BBS zal me waarschijnlijk niet in de koude kleren gaan zitten, dus ik neem eerst wat afstand. Dagelijks studeren heb ik nooit als een opgave gezien en levert mij veel ontspanning en plezier op dus daar blijf ik vrolijk mee doorgaan.”

Brass Band Schoonhoven bedankt Dennis voor zijn ongeëvenaarde inzet en wenst hem het allerbeste voor de toekomst: “Zijn bijdrage aan de band wordt altijd herinnerd en gewaardeerd. Tegelijkertijd kijken wij met vertrouwen uit naar de toekomst, waarin een nieuwe generatie getalenteerde musici klaarstaat om te zorgen voor een mooie toekomst van de band.”

Foto: NBK