Brass Art Muziekfestival

Laatste update om 12:05 op Sunday, 18 February

Jaarlijks verzorgen de Amsterdam Staff Band en de Nationale Jeugdband van het Leger des Heils gezamenlijk een concert. Dit jaar vindt dit plaats op zaterdag 24 februari om 19:30 uur in Magnoliostraat 41, Vlaardingen.

De Nationale Jeugdband (NJB) bestaat uit jongeren tussen de 16 en 36 jaar uit heel Nederland. Maandelijks komen ze samen voor een studiedag en geven 's avonds een concert. Via hun muziek willen deze jongeren hun geloof in God overbrengen op hun publiek.

De Amsterdam Staff Band (ASB) is de landelijke brassband van het Leger des Heils in Nederland, opgericht in 1962. De band bestaat uit Leger des Heils-muzikanten uit het hele land, actief in hun lokale kerkelijke gemeente (korps). Alle leden geven invulling aan hun muzikaliteit vanuit hun persoonlijk geloof in God. Het repertoire van de ASB bevat een boodschap gebaseerd op het evangelie van Jezus Christus en Zijn liefde voor de wereld. Elke dinsdag repeteren ze en maandelijks reist de ASB het land door voor concerten en het begeleiden van samenkomsten op verschillende locaties van het Leger des Heils.

De nationale jeugd Brassband opent het concert. Zij spelen de volgende nummers:

* let there be praise,
* Lord with all that I part
* Gods liefde in mij
* Promises
* Followers of Christ
* Fascinating drums.

Daarna brengt de Amsterdam Staff Band de volgende nummers ten gehore:

* fanfare and flourisches
* King of the seven heavens
* Sacred hour
* Resurgram
* Balkan dance

Dan zullen de bands samen voegen en de avond afsluiten met wat gezamenlijke nummers:

* Lunteren 75
* The water of thyne

Het belooft een ontzettend leuke avond te worden met mooie muziek.


Foto: Website Amsterdam Staff Band