Nieuwe compositie 'Unbounded Love' opgedragen aan Hein Voskamp

Laatste update om 07:21 op Wednesday, 10 October

Nieuwe compositie ‘Unbounded Love’ opgedragen aan Hein Voskamp
Enige tijd geleden berichtten we over het overlijden van Hein Voskamp. Hein schreef ruim twintig jaar lang artikelen voor Brass Info en later voor Klankwijzer. Ook was hij es-cornettist bij onder meer Veluwe Brass, Brassband David, Brassband Gelderland, en de Koninklijke Brassband Utrecht. Ook binnen zijn geloofsgemeenschap, het Leger des Heils, had Hein een bescheiden, maar zeer belangrijke rol welke zich niet beperkte tot zijn sopraanspel. Hein was een zeer gewaardeerde en gerespecteerde persoon binnen het Leger des Heils.

Componist en kapelmeester van de Amsterdam Staff Band Olaf Ritman had grote bewondering voor Hein Voskamp. Het bericht van zijn overlijden inspireerde Ritman tot de schrijven van een compositie met de titel Unbounded Love. Hij baseerde het werk op het gezang ‘Ik buig mij voor de macht der liefde’ op een bekende melodie van Dimitri Bortnianski (1751 – 1825 Sint Petersburg). Als subtitel kreeg de compositie mee 'Written in loving memory of Hein Voskamp'.

Wereldpremière
Onder leiding van de componist gaf de Amsterdam Staff Band op 29 september tijdens een concert in Ede (Gld) het werk haar wereldpremière. Unbounded Love dat volgens de componist uiteraard móest beginnen met een escornetsolo werd uitgevoerd – oh ironie – zonder de zieke sopranist van de band.

De wereldpremière van Unbounded Love kun je hier bekijken.