David Daws soleert tijdens jubileumconcert Nostalgie Band Amsterdam

Laatste update om 09:34 op Saturday, 23 June

De Nostalgie Band Amsterdam is 20 jaar geleden opgericht door Fred van der Woude en een aantal liefhebbers van het klassieke brassband repertoire. De doelstelling van de band is primair het musiceren voor eigen plezier. De band neemt niet deel aan concoursen en geeft maximaal vier concerten per jaar. In de statuten van de band is opgenomen dat de meeste van gespeelde composities gecomponeerd moeten zijn in de jaren 1910 tot 1985.

Fred van der Woude heeft de dirigeerstok inmiddels overgedragen aan Piet Visser die, net als zijn voorganger, een voormalig lid is van de Amsterdam Staff Band. Piet wordt bijgestaan door Fred de Jong als tweede dirigent.

David Daws
Wie de naam van David Daws noemt, denkt aan de virtuoze cornettist die iedereen versteld liet staan met zijn onnavolgbare techniek en ‘silky’ toon. Maar na een lipblessure waarbij littekenweefsel cornet spelen bemoeilijkte, maakte David de beslissing om verder te gaan op de euphonium.

Hij soleert afwisselend met de Nostalgie Brass Band (Song of the Brother - Leidzen, There will be God - Joy Webb) en de Amsterdam Staff Band (The Better World - Bearcroft, Harlequin - Sparke).

Zowel de Nostalgie Brass Band als (gastorkest) en de Amsterdam Staff Band brengen een mix van hedendaagse muziek (Living Power - Tom Davoren, Strong to Deliver - Ritman) en prachtige Leger des Heils klassiekers. (Light of the World - Goffin, King of Kings - Eric Ball)

Het concert wordt zondagmiddag 24 juni om 16:00 uur gehouden in 'Het Klankbord' aan de Pianoweg 117 in Almere.(korpsgebouw Leger des Heils)