Amsterdam Staff Band & PBG in concert

Laatste update om 16:05 op Thursday, 24 May

Op zaterdag 26 mei 2018 vindt de volgende editie van Premier Brass plaats in het kerkgebouw 'de Rank' te Zuidhorn, aanvang 19.30 uur. Sinds 2002 is Premier Brass een geliefd concert op de agenda van brassliefhebbers; een jaarlijks terugkerend evenement waar de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils samen met een gerenommeerde brassband en een gastsolist het podium betreedt. Dit jaar zijn dat Provinciale Brassband Groningen en baritonsolist Katrina Marzella. 

Katrina Marzella:
Katrina Marzella is geboren in Edinburgh in 1983. Haar muzikale ontwikkeling is te danken aan de liefde voor muziek van haar familie en de rijke brassbandtraditie die aanwezig was in de regio waar zij in Schotland is opgegroeid. Sinds 2001 speelt Katrina eerste bariton de wereldberoemde Black Dyke Band. Op jeugdige leeftijd won zij diverse concoursen en titels, waaronder de BBC Radio 2 Young Brass Soloist of the Year 2014 en ‘Best Soloist Award’ bij de Europese Brass Band Kampioenschappen in 2014.

Katrina studeerde af aan het Royal North College of Music in Manchester en studeerde tevens rechten aan de universiteit van Glasgow. Als solist, dirigent en docent reist Katrina de wereld rond en heeft zij opgetreden in het Sydney Opera House, KKL Lucerne en de Royal Albert Hall in London. In het Verenigd Koninkrijk is Katrina als docent verbonden aan het conservatorium in Salford en de Royal Military School of Music. Ook soleert zij regelmatig samen met de Black Dyke Band de meest prestigieuze concertzalen en festivals van Europa. Katrina als solist te beluisteren op diverse cd’s en dvd’s, inclusief haar eigen solo-cd ‘Katrina’. Katrina toont zich een ware ambassadeur van haar bariton als solo-instrument. Katrina heeft Yamaha geholpen met het ontwikkelen van de Yamaha Neo-bariton en als Yamaha Artist speelt zij exclusief op Yamaha-instrumenten.

Katrina zal, met begeleiding van de Amsterdam Staff Band én Provinciale Brassband Groningen te beluisteren zijn in ondermeer: Pequena Czardas, With her first breath.

Provinciale Brassband Groningen heeft een succesvolle deelname aan de VOBK achter de rug (2e plaats); deze avond brengen zij een mix van werken met ondermeer: Cadillac of the Silver Screen, Calon Lan, Fortune’s Fool, Credo ed. De band staat uiteraard onder leiding van dirigent Richard Visser.

De Amsterdam Staff Band is net terug van een tournee naar de USA, en zij zullen ondermeer Concertante deel I spelen, maar ook samen met PBG te beluisteren zijn in Shine Down! How great! en Army of the Nile