NBK 2023 2e divisie: De Bazuin-B

Laatste update om 10:03 op Saturday, 4 November

De opening van de 2e divisie wordt verzorgd door Brass Band De Bazuin-B, die sinds kort onder leiding staat van dirigent Richard Visser.

De drie meren worden symbolisch vertegenwoordigd door drie paukenslagen aan het begin van de compositie. De intervallen tussen deze noten (een kwart en een secunde), samen met het cornetmotief in de vierde maat, vormen de basis voor alle daaropvolgende variaties in de compositie.

Een mooie solide opening met vloeiende lijnen speelt de band richting Variatie 1. De onderliggende stemmen komen soms wat luid over, maar dat doet geen afbreuk aan een energieke benadering. Ook Variatie 2 kent veel frisse klanken en dat in een mooie balans. In de niet geheel gevulde zaal is het soms even zoeken voor de musici om aansluiting te houden. Mooi vormgegeven Variatie 3 en de overgang naar Variatie 4 is 'spot on'.

Een mooie cornetsolist met een prachtige overgang naar 196 met een vol fortissimo! Mooie totaalklank van de band in Variatie 5. 223 (fuga) is wat ruim van opzet. De solisten worden wat weggedrukt door de begeleiding (vanaf 246 en verder). Naar het slot toe blijft De Bazuin-B mooi muziek maken en de compositie krijgt een zeer gecontroleerd slot.

Mooie begin van de 2e divisie!