Brass Band Willebroek presenteert nieuwe cd

Laatste update om 13:30 op Wednesday, 6 September

Brass Band Willebroek brengt een nieuwe cd uit. Deze meeslepende opname is tot stand gekomen in samenwerking met vooraanstaande partners, waaronder World of Brass, World of Sound en dirigent Luc Vertommen, en belooft een muzikale reis te bieden die zowel het hart als de ziel beroert.

Deze nieuwe cd, opgenomen in het Conservatorium van Brussel, omvat een indrukwekkend repertoire variërend van klassieke werken van Belgische componisten tot krachtige rockcomposities. Enkele van de hoogtepunten zijn onder andere:

"Hope" van Stijn Aertgeerts, een aangrijpend werk dat de kracht en schoonheid van de brassband laat horen.
"The Mirror of the Heart" van Jonathan Bates, met een premiere voor cornetsolist Lode Violet.
"Explorers on the Moon" van Paul Raphael, het meesterwerk dat werd gepresenteerd in het winnende programma van Willebroek op het Dutch Open.
"Pulcinella" van Philip Sparke, een nieuw juweel van de componist waarin euphoniumspeler Kevin Van Giel zijn virtuositeit laat horen.
"Sång till Norden" van Lode Violet, een indrukwekkend openingswerk gespeeld door de principal cornet.

De cd wordt officieel uitgebracht op 25 november tijdens de Belgische Brassband Kampioenschappen in Heist-op-den-Berg. Dit markeert een belangrijk keerpunt, aangezien dit de eerste cd is die Brass Band Willebroek uitbrengt sinds 2007.

Dirigent Frans Violet over de opnamesessie: "Het was een geweldige ervaring om met deze topband te werken. We hebben hard gewerkt om de muziek tot leven te brengen, en ik ben enorm trots op het eindresultaat. Dit was een uitdagend, maar buitengewoon bevredigend project!"

Brass Band Willebroek nodigt muziekliefhebbers en brassbandfanaten uit om deze meesterlijke cd te ontdekken en de rijke diversiteit van hun muziek te ervaren.