Brass Band Willebroek Academy

Laatste update om 19:31 op Sunday, 13 August

De zomer werd muzikaal omlijst in Lier toen Brass Band Willebroek Academy haar derde jaarlijkse evenement presenteerde. Deze weeklange brassband zomercursus, georganiseerd door Brass Band Willebroek, bracht de talenten van twee bijzondere ensembles naar voren: de doorgewinterde Willebroek Academy Band en het veelbelovende Willebroek Academy NXT.

Het evenement ontplooide zich in twee boeiende concerten. Het eerste concert vulde de straten van Lier met de aanstekelijke klanken van koperblazers en slagwerk, en bracht een opwindende energie over op het publiek. Het tweede concert verhuisde naar de eeuwenoude Jezuïetenkerk en bood een meer formele sfeer voor uitvoeringen van iconische werken, zoals Vinters' James Cook, Circumnavigator en Dobsons' Penlee.

De focus van het evenement lag op de 59 deelnemers, een gevarieerde groep die diverse leeftijden en nationaliteiten vertegenwoordigde. Deze inclusiviteit benadrukte de toewijding van de Academy aan het koesteren van een rijk geschakeerde muzikale gemeenschap.

Onder leiding van dirigent Frans Violet toonde de Willebroek Academy Band hun doorleefde ervaring en uitzonderlijke vaardigheden. Als kroonjuweel van de Academy demonstreerden ze een diepgaand muzikaal begrip. De jeugdige Willebroek Academy NXT, onder leiding van Wim Lauryssen, blonk daarentegen uit in jeugdig enthousiasme en onmiskenbaar potentieel.

Besson-artiest Philippe Schwartz voegde een sprankelende touch toe. Zijn soloperformances tijdens het afsluitende concert lieten zijn meesterschap schitteren. Bovendien droegen zijn workshops en lesgeefsessies bij aan het educatieve karakter van het evenement. De solisten van Brass Band Willebroek speelden een integrale rol in de muzikale beleving van het evenement. Hun doorgewinterde deskundigheid werd gul gedeeld met de deelnemers, terwijl ze gedurende de week verschillende secties dirigeerden.

Terwijl de klanken van Brass Band Willebroek Academy 2023 langzaam wegsterven, richten de verwachtingen zich nu op de komende Willebroek Solo Contest in oktober. Het succes van dit evenement viert niet alleen prestaties in het heden, maar zet ook de toon voor wat de toekomst zal brengen.