DOBC 2023: 2e divisie: Panta Rhei

Laatste update om 10:16 op Saturday, 10 June

Na het welkomstwoord van John Blanken namens DOBC start DOBC 2023 onder toeziend oog (en oor) van de juryleden Simone Rebello, Tom Hutchinson en Jan Van der Roost.


Met een prachtige warme klank trapt Panta Rhei af met Visions of Kolkhis wat is geschreven in opdracht van Leyland Band en beschrijft in 3 bewegingen het Griekse eiland Kolhis, een mytische plaats in de Griekse geschiedenis. Naast de fraaie bandklank zijn de solistische bijdragen - ook op dit tijdstip - uitstekend. Doordat de zaal - hoewel goed gevuld - niet helemaal vol is, komen niet alle details over in de zaal, maar dat zal niet alleen gelden voor Panta Rhei. Schoonheid in klank overheerst. Een duidelijke en inspirerende leiding in handen van Tim De Maeseneer zorgt voor een pracht opening van DOBC 2023.
Memory in een arrangement van Alan Catherall met levert in de begeleiding van de solist wat ongelijkheden in het samenspel op. De solist echter speelt met gevoel en schijnbaar gemak deze lyrische solo. Met een vol klinkende bassectie is het een juweeltje om naar te luisteren.
Connotations, één van de oudere composities van Eduard Greyson, maar nog altijd een geweldig werk om naar te luisteren. Na een ietwat weifelende start kent variatie één een prima start. Zodra de dynamiek luider wordt, neemt de transparantie wat af (door de ruimte, en niet door het spel van de band). Uitermate strak gespeeld dit deel. De solistische bijdragen worden iets overspeeld door de begeleiding. De cadenza’s zijn wellicht iets te luid in uitvoering, maar zeker wel met overtuiging gespeeld. Naar de finale lijkt er even gebrek aan concentratie. Het slot wordt overtuigend gebracht. Een overtuigende uitvoering van deze klassieker.