Mercator Brass Band naar Dutch Open voor volgende stap

Laatste update om 13:11 op Friday, 1 June

Op 9 juni vinden in Drachten de Dutch Open Brass Band Championships plaats en Mercator Brass Band grijpt die gelegenheid aan om ook in Nederland te laten horen welke stormachtige ontwikkeling de band doormaakt. De band uit Kruibeke debuteerde afgelopen november met een 2e plaats in derde afdeling tijdens het Belgisch Brass Band Kampioenschap en pakte anderhalve maand geleden de titel in sectie C tijdens de Vlaams Open in Mechelen.

Met de komst van MD Johan De Win is de afgelopen jaren gericht gewerkt aan een band vol jonge talentvolle musici. De ambitie van de band is groot en er wordt uitgebreid gebruik gemaakt van de diensten van een heel team om de band naar een hoger niveau te krijgen.   

Voorzitter Bert D'Hondt over deelname in Drachten
"Gezien de examenperiode in België komen wij met enkele vervangers aan de startlijn. Zowel Professional Conductor Tim De Maeseneer als Musical Director Johan De Win zullen daarom in de band plaats nemen op althoorn." Mercator heeft ook een nieuwe principal, Stefan Dentant, die na lid te zijn geweest van de solocornetsectie van Brass Band Buizingen en principal bij Brass Band Zele nu debuteert op het wedstrijdpodium met de band. In de es-bassectie zullen we ook een bekende tegenkomen. Stijn Aertgeerts vervangt vaste es-bassist Peter Bogaerts. Met de vaste dirigenten in de band zal de baton dit keer door Lode Violet worden gehanteerd. 

"We hebben ten opzichte van de Vlaams Open gekozen voor een zeer vernieuwend programma en gaan alvast voor die prijs meedingen op de wedstrijd. We zijn benieuwd wat de jury er van denkt. We hebben ook echt weer intensief naar deze wedstrijd toegewerkt en dat vraagt een investering van de band en de leden." 

Op weg naar stabiliteit met een goed gevulde agenda
De deelname in Drachten ziet de band als een opstap naar de komende Belgische Kampioenschappen waaraan de band nog meer met een eigen vaste band wil deelnemen. "Hoe kan men beter in de kijker lopen en aan muzikantenwerving doen als deelnemen aan wedstrijden onder zulke professionele begeleiding. Hopelijk musiceren we ons in de prijzen in Drachten."

Na de vakantie zal de band te horen zijn in een Meet & Greet Concert met Sabine Tiels op 31 oktober. Op 11 november volgt een try-out voor de BBK te Boom en op 24 november staat het Belgisch Kampioenschap geprogrammeerd. Op 23 december sluit de band het jaar af met een Brel & Brass Concert i.s.m. Micheline Van Hautem te Boom. In 2019 staat Amboise op de kalender.