Tijl Verhaeghe nieuwe dirigent van Brassband Buizingen

Laatste update om 12:12 op Wednesday, 26 April

Brassband Buizingen heeft een nieuwe dirigent: Tijl Verhaeghe. Hij volgt Michel Leveugle op die van 2020 tot 2023 werkte met de band. Tijl studeerde aan de kunsthumaniora van Gent en na zijn middelbare studies trok hij naar het Koninklijk Conservatorium te Brussel. In 2000 studeerde hij er af met grote onderscheiding voor saxofoon en kamermuziek. Hafabra-directie volgde hij bij Norbert Nozy en Piet Jeegers. 

Tijl speelde de finale van “Tenuto”, een nationale solistenwedstrijd van Klara en met het saxofoonkwartet “Sax-appeal” won hij de wedstrijd voor saxofoonensembles te Dinant. Aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen behaalde hij het hoger diploma 'Concertsolist Saxofoon'. Hij speelt vooral freelance en is lid van het Belgian Saxophone Ensemble, een professioneel saxofoonensemble onder leiding van Cesariusz Gadzina.

Verhaeghe dirigeert het harmonie-orkest MUSIKALO Ternat, Jongerenorkest NOOTuitgang in Oudenaarde (een orkest dat hij 20 jaar geleden zelf oprichtte) en het symfonisch orkest van Kunsthumaniora Brussel. Hij heeft zijn hart verloren aan het lesgeven aan jonge muzikanten en geeft saxofoonles, kamermuziek en orkest aan Kunsthumaniora Brussel en saxofoonles aan PARCOUR Oudenaarde. Tijl is coördinator van de afdeling klassieke muziek van Kunsthumaniora Brussel. Hij wil zo ook op organisatorisch vlak zijn steentje bijdragen aan de goede werking van de school.

Op zaterdag 13 mei maakt Tijl Verhaeghe zijn debuut met Buizingen tijdens het concert KOORUWELF met Kooruwel en Brassband in Leuven.