Bert Van Thienen te gast bij Brassband Ulicoten.

Laatste update om 22:51 op Sunday, 29 April

Solist op trompet, sopraancornet en flugelhorn
Bert Van Thienen (°1979) is een gevestigde waarde in de Belgische blaasmuziekwereld. Zowel als instrumentalist als dirigent was voor hem de top altijd al de enige ambitie. Met zijn opleiding tot trompettist in de conservatoria van Gent, Maastricht en Brussel bij grote namen als Benny Wiame en Manu Mellaerts, legde hij een stevige basis voor de uitbouw van een eigen carrière als musicus. Masterclasses volgde hij o.a. bij Alan Vizzutti, Reinhold Friedrich, Hans Gansch en Vladimir Kafelnikov. Naast zijn vast engagement als trompettist in het Groot Harmonieorkest van de Belgische Gidsen (sinds 2001) speelde hij al met gerenommeerde orkesten in de meest diverse genres die onze muziekwereld rijk is..

Tegelijkertijd vervolmaakte Bert zich ook als hafabra-dirigent bij specialisten als Dirk De Caluwé, Eddy Vanoosthuyse, Dirk Brossé en Norbert Nozy. Zo zwaait hij momenteel de dirigeerstok bij de K.F. Onafhankelijkheid (Wiekevorst), K.F. De 
Berthoutzonen (Hallaar) en Brass Band Heist.
Bij meervoudig Europees kampioen BB Willebroek groeide hij uit tot een alom gerespecteerde soprano-cornetspeler. Van 2008 tot 2012 speelde hij mee met de befaamde Cory Band uit Wales o.l.v. Robert Childs. Ook tijdens de laatstgehouden regionale kampioenschappen in Wales verving Van Thienen met verve Steve Stewart op soprano cornet. Tijdens de Europese Brassbandkampioenschappen 2011 in Montreux kon hij de titel van ‘Best Soloist’ toevoegen aan zijn al indrukwekkende lijst van prestaties als muzikant: winnaar van het ‘Concours Internationale Jean Darlier 2003’, laureaat van ‘ARD Musikwettbewerb 2003’ te München, finalist van de “3th European Solo Competition for Brass instruments 2004", “Best Instrumentalist 2006” bij de Engelse brassbandkampioenschappen in de Londense Royal Albert Hall. Datzelfde jaar werd hij ook genomineerd als “Player of the Year” door 4barsrest.com en in 2007 was hij in de running voor “Conductor of the year”. Dat hij internationale erkenning geniet bewijzen zijn gastoptredens met o.a. Brass Band 13 Etoiles (Zwitserland), YBS, de Black Dyke Band en de Cory Band.

Verder fungeert hij regelmatig als jurylid bij Vlamo solisten- en HaFaBrawedstrijden.

Nu komt Van Thienen naar het Brabantse Ulicoten, waar hij zal soleren met Brassband Ulicoten. 

Wanneer: zaterdag 31 maart
Waar: Ulicoten, Bremerpoort, Bernhardstraat 13
Aanvang: 20.00 uur