Brass Band Heist VOBK-deelnemer van het eerste uur

Laatste update om 15:03 op Tuesday, 17 April

In de aanloop naar het Vlaams Open Brassband Kampioenschap in Mechelen komend weekend, polst CUBrass een aantal deelnemende bands in afdeling A. Met dirigent Bert Van Thienen spreken we over de voorbereiding van Brass Band Heist. De band is een deelnemer van het eerste uur en is door de jaren heen opgeklommen van de laagste afdeling tot een plek tussen de grootmachten.

Toch is het VOBK daarmee niet belangrijker of onbelangrijker voor Van Thienen: "Ik hecht aan elke wedstrijd en/of optreden evenveel belang. Het VOBK heeft een zeer leuk format waar je niet enkel een wedstrijdwerk brengt, maar waar het juist een uitdaging is om ook een leuk programma te brengen voor het publiek." Over het programma van Brass Band Heist laten we u nog even in spanning.  

Recente wijzigingen
"Voornamelijk de backrow heeft een paar nieuwe spelers en ook stellen we onze nieuwe flugel voor. Ze hebben al wel concerten gedaan met de band, maar nu volgt de eerste wedstrijd met BBH."

"Er staan geen concerten meer gepland voor onze zomervakantie van twee maanden. Wel gaan we tal van werken lezen om een keuze te maken voor het Belgisch kampioenschap en ga ik proberen om nog een opname in te plannen voor mijn uitgeverij BVT Music," besluit Van Thienen.

Geïnteresseerd in de verrichtingen van deze 11 topbands komend weekend in de Stadschouwburg van Mechelen? Doe mee met onze prijsvraag en win gratis kaarten.