Brassband Amersfoort met een gedegen uitvoering

Laatste update om 07:19 op Monday, 1 November

Brassband Amersfoort onder leiding van Vincent Verhage opent groots en majestueus. In de Bourrée is op sommige momenten niet alles te onderscheiden. Ritmisch is het soms aan de late kant. Wel heeft het karakter. Het Lamento heeft te leiden onder een mindere zuiverheid.

Hé, wat een verrassing! Bij deze band staat de forte kant links en is de piano kant verplaatst naar de rechterkant. De band speelt dit onderdeel met verve al is het daarna wel haasten terug naar de zitplek. Het tempo van de Saltarello is precies gepast en ook de spinnendans krijgt hetzelfde tempo. Kleine onevenwichtigheden in het samenspel onderbreken de dans enigszins. 

Dan komen de Cori en Recitativi en het eerste koor lijkt wat snel. Ook later is het tempo aanmerkelijk sneller dan de 72 tellen per minuut die Van Dijk voorschrijft, maar eerlijk is eerlijk, hij laat de vrijheid bij de dirigent. Het middendeel wordt met een fraaie klank uitgespeeld. De band is er goed doorheen gekomen met hier en daar enkele kleine vergissingen. 

In het Scherzo heeft de band een grotere uitdaging om de transparantie te handhaven. De fuga gaat de band weer beter af en dan is de finale al weer daar. Verhage neemt er zijn tijd voor en de band beloont hem met een fraai einde.