Brass Band Schoonhoven met Benny Wiame naar NBK

Laatste update om 13:17 op Wednesday, 1 September

De Belgische dirigent Benny Wiame zal Brass Band Schoonhoven dirigeren tijdens de 40e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Tivoli/Utrecht.

Wiame is geen onbekende van Brass Band Schoonhoven. Tussen 2000 en 2007 was hij al verbonden aan de band en dirigeerde hij de band uit de Zilverstad onder meer tijdens de Zuid Afrika tour.
De band laat weten erg blij te zijn met de hernieuwde samenwerking met Benny. Op 2 september vindt de eerste repetitie na de zomerstop in De Koperdoos plaats.

“Een ambitieuze band met oude en nieuwe gezichten voor mij. En met een fantastisch werk van Edward Gregson op het hoogste podium in Tivoli. Ik zie het als een prachtige uitdaging om met deze band te werken naar een geweldige uitvoering tijdens het NBK” , aldus Wiame.

Als trompettist is Benny Wiame bekend om zijn veelzijdigheid in uiteenlopende muzikale genres. Als solotrompettist was hij o.a. werkzaam bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Philharmonisch Orkest van Vlaanderen. Daarnaast is hij een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Momenteel is Wiame verbonden als leraar trompet aan het Koninklijk Conservatorium in Gent, Conservatorium Maastricht en het Lemmensinstituut in Leuven.

Op zaterdag 30 oktober vinden de Nederlandse Brassband Kampioenschappen plaats in TivoliVredenburg, Utrecht.