The World Rejoicing vanaf 1 mei verkrijgbaar

Laatste update om 10:32 op Tuesday, 27 April

Als gevolg van de positieve ontwikkelingen in het VK met betrekking tot de Covid-19-pandemie heeft muziekuitgeverij Morthanveld Publishing Ltd besloten het werk The World Rejoicing vrij te geven. Volgens de uitgeverij is er steeds meer hoop dat de British Open in september en de Nationale Kampioenschappen in Nederland, België, Zwitserland en Noorwegen zullen doorgaan. 

Vanaf 1 mei is het werk beschikbaar voor alle deelnemende bands. Mocht een van de vijf evenementen worden geannuleerd, uitgesteld of hun teststuk voor deze cyclus worden gewijzigd, dan kan er geen restitutie worden verleend. Bands wordt verzocht hiermee rekening te houden.

Het uitvoerende materiaal kan worden besteld bij Morthanveld Publishing Ltd via deze link.

The World Rejoicing (Symphonic Variations on a Lutheran Chorale)
Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag kreeg Edward Gregson de gezamelijke opdracht om een werk te schrijven voor de kampioenschappen van 2020/2021. De Covid-19 pandemie gooide echter roet in het eten en de kampioenschappen schoven het werk door naar de eerstvolgende kampioenschappen. Gregson over zijn werk: “Ik ben verheugd dat ik dit nieuwe werk kon schrijven voor vijf van de belangrijkste Europese brassbandlanden. Bij het zoeken naar een verband tussen hen bedacht ik dat ze allemaal een Lutherse traditie hebben en dus spelen hymnes nog steeds een belangrijke rol in hun gemeenschappelijk erfgoed. Het leek me daarom passend om terug te keren naar een compositorische vorm die ik eerder heb gebruikt, namelijk de variaties, en om een ​​werk te schrijven op basis van een bekend koraal van Luther. Ik hoop dat het zowel uitdagend als plezierig is voor de vele bands en dirigenten die het gaan uitvoeren, evenals voor het publiek."