Edward Gregson schrijft testpiece voor 5 contests

Laatste update om 13:10 op Friday, 25 January

Dankzij een unieke samenwerking tussen vijf Europese partners schrijft componist Edward Gregson een compositie voor de British Open Championships en de nationale kampioenschappen in Nederland, België, Zwitserland en Noorwegen.

De compositie-opdracht is een eerbetoon aan de Britse componist die in juli volgend jaar zijn 75e verjaardag hoopt te vieren. Een componist die een enorme invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de brassbandmuziek en al enkele deccenia prachtige werken voor brassbands schreef. Een lange lijst van aansprekende composities verschijnen met grote regelmaat op programma's en tijdens wedstrijden. Zo is onder meer zijn Partita verplicht tijdens het Gouden Spiker Festival van dit jaar. Indrukwekkende werken zoals Dances and Arias, Distant Memories en Connotations blijken klassiekers!

In een gesprek met 4Barsrest spreekt Gregson zijn grote dankbaarheid uit aan Jappie Dijkstra om dit project op voortreffelijke wijze te coördineren. Het idee werd enkele jaren geleden al geopperd, maar het is geen gemakkelijk proces geweest om vijf landen samen op één lijn te krijgen. Gregson spreekt zijn blijdschap uit voor het enthousiasme van alle betrokkenen om dit te realiseren.