Edward Gregson Interview

Laatste update om 10:39 op Monday, 11 June

Edward Gregson werd geboren in Sunderland, Engeland, in 1945. Hij studeerde compositie (bij Alan Bush) en piano aan de Royal Academy of Music van 1963 en won vijf prijzen voor compositie.

In 1988 werd hij genomineerd voor een Ivor Novello-prijs voor zijn titelmuziek bij de Young Musician of the Year-programma's van BBC Television, waarvoor hij ook regelmatig optreedt als jurylid. Hij was van 1996-2008 hoofd van het Royal Northern College of Music in Manchester.

In 2008 trok hij zich terug uit het academische leven om zich te concentreren op zijn composities. Sindsdien heeft hij composities geschreven voor de Royal Liverpool Philharmonic, de Bournemouth Symphony, de Hallé en de BBC Philharmonic-orkesten. In 2014 eerde de North American Brass Band Association zowel Edward Gregson als zijn broer Bramwell Gregson (vooral bekend vanwege zijn dirigeerwerk met de London Citadel Band).

Met betrekking tot muziekeducatie is hij nog steeds betrokken bij en aantal organisaties.. Hij is een 'fellow' bij de RNCM, The Royal Academy of Music en de Royal College of Music.

Voor een uitgebreid interview (in het engels) klik hier

Edward Gregson is geïnterviewd door de invloedrijke 'Composition Today'-website. Hij praat met journalist Chris Morris over zijn meest recente composities, zijn eerste werken en wat hem ertoe bracht te schrijven voor het medium brassband.