Tim De Maeseneer professor LUCA School of Arts Leuven

Laatste update om 09:28 op Sunday, 11 April

Met ingang van 1 april is Tim De Maeseneer aangesteld als professor saxhoorns en cornet aan één van de meest gewaardeerde muziekconservatoria van België en Europa, LUCA School of Arts te Leuven.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een althoornspeler wordt aangesteld op een Belgische Muziekacademie. Tim De Maeseneer zal naast de bugel en cornetopleiding ook zijn eigen specialisme - de althoorn - als nieuwe optie toevoegen aan het studieprogramma van de LUCA School of Arts, waarmee de instelling nu het meest uitgebreide curriculum koperblazers van België heeft. Alle bandinstrumenten kunnen vanaf 1 april worden gekozen als discipline voor het behalen van een masterdiploma.

Tim De Maeseneer zegt ontzettend blij te zijn met deze aanstelling en deze kans met beide handen aan te grijpen. Zijn belangrijkste doel is het opzetten van een geheel nieuwe saxhoornklas door studenten vanuit geheel Europa aan te trekken. Hiermee wil hij de mogelijkheden voor (buitenlandse) studenten vergroten en carrièremogelijkheden creëren voor alle toekomstige professionele musici met een brassband achtergrond.

De Maeseneer hoopt vele nieuwe studenten te verwelkomen in Leuven, "de meest prestigieuze universiteitsstad van België".

Inschrijven voor een toelatingstest kan via DEZE LINK.

Kennismaken met Tim: WEBSITE, mail: timdemaeseneer@gmail.com