Kampioensdivisie NBK heeft minder deelnemers

Laatste update om 20:40 op Tuesday, 31 July

Tijdens de 38e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen doen acht bands mee in de kampioensdivisie, twee minder dan vorig jaar.

Eerder werd al bekend dat Altena Brass er dit jaar niet bij is. Het beperkte aantal repetities (waarvan een deel al is besteed aan ‘Trajectum’ van Rob Goorhuis) en het niet kunnen vullen van openstaande vacatures zijn de reden voor het besluit van de band.

Ook Brassband Limburg heeft zich niet ingeschreven. Bastrombonist Erik Stevens zegt dat het bestuur en de dirigent hebben gekozen voor een periode van rust in de band. "We vinden de mensen die de bezetting vormen van onze brassband erg belangrijk en willen nu werken aan de stabiliteit en saamhorigheid binnen de club. Daarom hebben we besloten om ons de komende tijd te focussen op een beter repetitiebezoek, een aantal ludieke concerten en een concertreis in 2019. Wat de band volgend jaar doet met het NBK is nog onbekend. Dit wordt volgend seizoen binnen de band besproken en bepaald."

In totaal doen in alle divisies 41 bands mee aan het NBK. Dat wordt gehouden op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober in Tivoli-Vredenburg in Utrecht.