EBK 2024: Verplicht werk band 12

Laatste update om 20:38 op Friday, 3 May

De Nederlandse troef Brass Band Schoonhoven sluit deze bijzonder boeiende middag en avond af. Schoonhoven stond eenmaal op het EBK-podium in 2012 (3e). 

Voor de laatste maal horen we 'A Road Less Travelled By' van Philip Sparke die nog een keer in het zonnetje wordt gezet in de zaal. Veel publiek heeft helaas de zaal al verlaten om ervaringen uit te wisselen aan de bar. 

De opening wordt met veel vertrouwen gespeeld. Wel horen we wat stemmingsproblemen in de cornetten. In de forte gedeeltes horen we een mooie sound, met name in de bassen is de drive prima. Deel 2 start met een prachtige flugelsolo. Helaas weer wat vlekjes in cornetten. Ook de euphoniumsolo is van grote klasse. Dennis Vork draait zijn stoel op (voorlopig) zijn laatste EBK-optreden naar de zaal toe om een prachtig gedragen solo te spelen. Het pianissimo is mooi evenals de opbouw naar het grote fortissimo. Kleine intonatieproblemen in de trombones. Sfeervol einde van het 2e deel. Het laatste deel opent weer energiek. Hele overtuigende trombone- en hoornsolo's. Het slagwerk ondersteunt de band prima. De drive zit er goed in dit deel! De band loopt iets uit elkaar richting de finale. Een energieke uitvoering van de Zilverstedelingen!