Juryleden bekend gemaakt voor Europese Brassband Kampioenschappen

Laatste update om 06:06 op Monday, 30 April

De European Brass Band Association heeft de samenstelling van de diverse jury's voor de Europese Brassband Kampioenschappen bekend gemaakt. 

Europese Kampioenschap in de Championship Section
Op vrijdag 4 mei zal tijdens de uitvoeringen van het verplichte werk Time for Outrage! van Marco Pütz de jury bestaan uit Russell Gray (Schotland), Jan de Haan (Nederland) en Joseph Parisi (Verenigde Staten van Amerika). Parisi, dirigent van de Fountain City Brass Band, is de eerste Amerikaan die tijdens de Europese Kampioenschappen in een jury plaats neemt.  

De volgende dag spelen de 12 deelnemers hun vrije werken. Deze worden beoordeeld door Blaise Héritier (Zwitserland), Erik Janssen(Nederland) en Ian Porthouse (Wales).

The Challenge Section
De jury voor het verplichte werk, Russell Gray (Schotland), Jan de Haan (Nederland) en Joseph Parisi (Verenigde Staten van Amerika), mag ook opdraven op de zaterdagochtend om de prestaties in de Challenge Section, met als verplicht onderdeel van de programma's Mystic Echoes van Hendrik de Boer, te beoordelen.

European Soloist Competition
De jury leden voor de verschillende ronden van de solistencompetitie zijn Martin Winter (Noorwegen), Simone Rebello (Engeland) en Tormod Flaten (Noorwegen) en ze worden in de finale op donderdagavond 3 mei aangevuld met Erik Janssen.

European Youth Band Contest 
Op zondag 6 mei worden de kampioenschappen besloten met de Youth Band Contest. Rieks van der Velde (Nederland) en Katrina Wheeler (Engeland) delen dan de punten uit.