Savoyat en Zigterman winnaars componistenwedstrijd Angelo Inglese

Laatste update om 12:33 op Wednesday, 10 April

Deze week werden de winnaars bekend gemaakt van de zesde internationale componistenwedstrijd Angelo Inglese. De Fransman Pierre-Antoine Savoyat werd winnaar van categorie A en Thom Zigterman uit Nederland won categorie B.

De internationale cmponistenwedstrijd Angelo Inglese werd op initiatief van Angelo Inglese jr in 2018 voor het eerst georganiseerd ter nagedachtenis aan het honderdste geboortejaar van zijn opa Angelo Inglese (1918-1990) in samenwerking met de Anbima Nazionale. De wedstrijd trekt ieder jaar meer componisten vanuit heel Europa.

Het thema van deze editie was Giacomo Puccini, ter gelegenheid van de honderdste sterfdag van de componist/dichter. De composities van de deelnemers moesten impulsen, fragmenten, citaten en/of variaties bevatten op het thema van de Pucciniaanse herinnering. Pierre-Antoine Savoyat won met zijn compositie "Farewell" reflection from "Crisantemi." Nieuw dit jaar was de B-categorie waarin een compositie geschreven moest worden voor originele brassband bezetting. Thom Zigterman won deze categorie met zijn compositie "Excerpts from Edgar" uit de gelijknamige opera. 

De hoofdprijs van de wedstrijd was een geldbedrag van €4000,- en publicatie van de compositie door uitgeverijen Musikverlag Frank (Luterbach, Zwitserland) en Boario (Turijn).
De winnende partituren worden uitgevoerd door de Anbima National Youth Symphony Band, samen met het Fiati Orchestra DSF van het Conservatorium “Niccolò Piccinni” in Bari, het Fiati Orchestra van Valle Camonica (gespecialiseerd in het originele repertoire voor fiatis) en de Italian Brass Band (samengesteld uit muzikanten uit de meest prestigieuze Italiaanse brassbands)

De inschrijving voor de volgende editie van de componistenwedstrijd start binnenkort. Meer informatie hierover is te vinden op Anbima.it of angeloinglese.com

Pierre-Antoine Savoyat       

Thom Zigterman