Groningen Brass Experience '24: internationaal karakter

Laatste update om 11:12 op Monday, 5 February

De organisatie van Groningen Brass Experience (GBE) heeft het programma voor het evenement in 2024 bekendgemaakt. Wat meteen in het oog springt, zijn de diverse (inter)nationale artiesten en orkesten, evenals het nieuws dat een deel van het evenement nu ook in Assen plaatsvindt.

Het programma omvat buitenoptredens in de binnenstad van Groningen, clinics bij het Prins Claus Conservatorium, een groots educatieconcert in Assen, een concert in Huize Maas Groningen, verschillende internationale groepen en artiesten, de Dutch Open Brass Band Championships (DOBC), en als afsluiting diverse Ommelandconcerten.

Lokale verenigingen kunnen profiteren van de mogelijkheid dat jeugd deel kan nemen aan het educatieconcert op donderdag 6 juni in Assen, met de Koninklijke Militaire Kapel JWF. Daarnaast bestaat de kans voor verenigingen om zich aan te melden voor de Ommelandconcerten. Op zondag 9 juni stelt GBE namelijk de gastartiesten beschikbaar aan lokale verenigingen voor concerten in de regio, wat een unieke kans biedt om samen te werken met topartiesten.

Een greep uit de line-up van GBE 2024

Koninklijke Militaire Kapel JWF 
Sidral Brass Band (Spanje) – Blazersensemble
BRASSers (Duitsland) – Koperensemble 
All about that Bass (Noorwegen) – Tubakwartet 
Russell Gray (Verenigd Koninkrijk) – dirigent en cornetist
Lito Fontana (Italië) – trombonist
Margaret Antrobus (Noorwegen) – bariton/euphonium speler
Owen Farr (Verenigd Koninkrijk) – althoornist
Olivier Haas (België) – euphonium

Voor meer informatie, klik HIER