BBK 2023: kampioensafdeling plichtwerk, band nummer 5

Laatste update om 13:04 op Sunday, 26 November

Kortrijk Brass Band begint aan de vierdelige reis van Sinfonietta no2. 

Deel 3 van Sinfonietta heet "Dialogue du Vent et des Montagnes - Dialoog tussen de wind en de bergen"
De titel is een knipoog naar Debussy, (finale van La Mer: Dialogue du Vent et de la Mer). Deze beweging is een evocatie van de bergketens, een lichte luchtstroom die ons vergezelt en een klim die ons door een sneeuwstorm voert, voordat we de zon boven de wolken vinden.

De bugelsolo in het begin wordt ietwat overstemd door de rest van de band. Later is dit veel beter. Mooie ingetogen start van Kortrijk. Helaas wat intonatieproblemen bij de escornet, maar Ward De Ketelaere laat zijn band echt een mooi verhaal vertellen.

Deel 2 start in een lekker tempo. Opvallend is dat er aan beide kanten van de hoorns een bugel zit. Het tempo verliest gaandeweg wat vaart wat het samenspel en de helderheid niet ten goede komt. Technisch is het bij de solisten echter prima voor elkaar. Ook in deel 3 hetzelfde ingetogen spel als in deel 1. Mooi!

De Ketelaere loopt van links naar rechts op het podium om de band mee te nemen in zijn verhaal en dat lukt uitstekend. Erg aangenaam om naar te luisteren. De escornet hersteld zich prima met een mooie solopassage. Voor het eerst deze dag horen we ook de dissonante noten in marimba en vibrafoon in dit deel goed doorkomen. In deel 4 horen we voor het eerst wat steviger spel. Niet alles sluit even naadloos aan. Solistisch is echter voldoende moois te horen. De gong wordt ook nog even stofvrij geslagen voordat de band de overtuigende finale ingaat.

We hebben naar een mooi verhaal geluisterd. Ook het publiek kan deze wat andere interpretatie waarderen.