Run op deelname aan de Dutch Open Brass Band Championships

Laatste update om 09:24 op Sunday, 19 November

Run op deelname aan de Dutch Open Brass Band Championships op 8 juni in Groningen.

Hoewel de Dutch Open Brass Band Championships (DOBC) in Groningen pas twee jaar bestaan, is er veel interesse. Het unieke concept spreekt zowel nationale als internationale bands aan. De DOBC maakt integraal deel uit van de Groningen Brass Experience (GBE), een vierdaags festival met live-optredens binnen en buiten, educatieve initiatieven, samenwerkingskansen tussen amateur- en professionele muzikanten, en grensoverschrijdende samenwerkingen tussen verschillende muziekgenres.

Bij de DOBC mogen bands hun eigen 30 minuten durende programma samenstellen. Het programma moet bestaan uit één wedstrijdwerk naar keuze, op het niveau van de divisie waarin de brassband uitkomt. De resterende tijd wordt er een aanvullend programma gespeeld. De organisatie moedigt deelnemers aan om nieuw repertoire te spelen. In elke afdeling wordt een prijs toegekend voor het beste totaalprogramma en beste solist. Daarnaast is er één prijs voor het beste programma van alle deelnemers.

Deelnemers komen uit in drie divisies: 2de -, 1ste - en Kampioensdivisie. In 2023 heeft Brass Band Willebroek uit België de Kampioensdivisie gewonnen.

Inschrijven kan nog tot 1 december. Bij interesse om mee te doen, is het advies zich zo spoedig mogelijk aan te melden in verband met de beperkt beschikbare plekken.

Het volledige GBE programma is binnenkort bekend.

Voor meer informatie KLIK HIER of contact@groningenbrass.com