WSC '23 telt 65 inschrijvingen

Laatste update om 17:45 op Wednesday, 27 September

De inschrijvingen voor de Willebroek Solo Contest 2023 zijn nu officieel gesloten, en de derde editie belooft wederom een groot succes te worden. Maar liefst 65 koperblazers uit zeven verschillende landen zullen deelnemen aan deze spannende dag vol getalenteerde muzikanten. De deelnemers vertegenwoordigen Spanje, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Litouwen, Portugal en België.

"We zijn verheugd dat we kunnen voortbouwen op het succes van eerdere edities. Dankzij onze sponsors kunnen we deelnemers veel bieden, en zij zullen zeker veel te bieden hebben aan ons en het publiek. Het belooft een geweldige ervaring te worden om getalenteerde solisten op koperblaasinstrumenten aan het werk te zien! Lemca Musical Instruments, Hal Leonard, Denis Wick, Buffet Crampon, Yuja & Alliance Brass hebben aantrekkelijke prijzen beschikbaar gesteld. Bovendien krijgt de winnaar van de hoogste categorie de kans om als solist op te treden met Brassband Willebroek, en zal Stijn Aertgeerts een solocompositie schrijven voor de winnaar in de categorie '16 tot 18 jaar'. Er worden ook lessen georganiseerd met solisten van Brassband Willebroek voor de prijswinnaars." - Lode Violet

Yuja en CU Brass ondersteunen de organisatie en zorgen voor opnames en live verslaggeving van de wedstrijd. De juryleden in de vier categorieën zijn Erik Janssen (NL), Raf Van Looveren (BE), Sopie Binet-Budelot (FR) & Fabrice Millischer (FR).

Iedereen is van harte uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen op zondag 1 oktober 2023, vanaf 10.00 uur, in de Gemeentelijke Schouwburg Willebroek & GO! Academie Willebroek!