Himalaya Music zet jeugd op de kaart

Laatste update om 18:50 op Tuesday, 26 September

Ivo Kouwenhoven heeft de Himalaya Music Jeugd Play-ins opgezet om kinderen een podium, een muzikale ervaring en een muzikale herinnering te bieden. Bij veel jeugdplay-ins spelen volwassenen mee om bepaalde partijen op te vullen, kinderen te ondersteunen en/of om het jeugdorkest ‘beter’ te laten klinken. Deze jeugd play-ins zijn in dat opzicht anders. Er mogen alleen kinderen meedoen.

Voor de Himalaya Music Jeugd Play-ins is speciaal een website ontworpen waarbij kinderen zich individueel kunnen inschrijven. Er kan ook per groep worden inschreven. Ouders kunnen op het inschrijfformulier aangeven of er dieetwensen zijn en of ze wel/niet bezwaar hebben dat er beeldmateriaal op social-media wordt gezet. Voor het inschrijven ligt een belangrijke taak bij de secretaris, docent en jeugdorkestdirigent van een muziekvereniging om kinderen te attenderen dat er een jeugd play-in wordt georganiseerd. De kosten bedragen per kind €17,50. Daarvan wordt de bladmuziek, de dirigent, consumpties en een gedeelte van de lunch uit bekostigd. Mocht een kind om financiële redenen niet mee kunnen doen, laat ouders dan contact met me opnemen. Het zal niet gebeuren dat een kind aan de zijlijn blijft staan. Elke Himalaya Music Jeugd Play-in heeft dezelfde opzet. Het begint om 10.00 uur en om 15.00 uur is de slotpresentatie waarin de kinderen laten zien wat ze die dag hebben geleerd en beleeft. De pauzes zijn net zo belangrijk als het repeteren. In de pauzes kunnen kinderen andere kinderen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Die sociale cohesie is zeer belangrijk voor het levendig houden van de blaasmuziek onder jongeren.

Het dirigeren van een jeugdorkest is een vak apart waar Ivo Kouwenhoven al menig column over heeft geschreven. Ook zit de muziekwereld te springen om nieuwe dirigenten. Om dat te combineren, benadert hij jonge talentvolle dirigenten om hen een kans te bieden om ervaring op te doen in het werken met kinderen tijdens de jeugd play-in en om ze meer naamsbekendheid te geven!

Via DEZE LINK kun je zien welke Festivals op de agenda staan, en tevens is hier de mogelijkheid om in te schrijven.