NNO en groot samengesteld jeugdorkest

Laatste update om 17:54 op Monday, 15 May

Op donderdag 8 juni staat een bijzonder concert op het programma: Het Noord Nederlands Orkest (NNO) speelt samen met een groot samengesteld jeugdorkest van meer dan 150 muzikanten van muziekverenigingen uit de regio. Dit concert vindt plaats in de grote zaal van SPOT/ De Oosterpoort in Groningen.

De jonge muzikanten spelen bij lokale Groningse en Drentse muziekverenigingen. Op zaterdag 18 maart hebben de leerlingen meegedaan aan het project ‘Bloazen Bliksem’. Op deze dag hebben zij gezamenlijk gerepeteerd voor het concert op donderdag 8 juni dat zij samen met het Noord Nederlands Orkest (NNO) geven.

Componist Ivo Kouwenhoven heeft speciaal voor dit concert een muziekstuk voor het grote jeugdorkest geschreven: ‘De Skyline van Groningen’. Dit driedelige stuk bestaat uit Majestic Martinitoren, Groovy Gasunie en Funky Forum. Naast de eigen programma’s door het NNO en het jeugdorkest, staat de Bolero van Ravel in een speciaal arrangement voor symfonie- en jeugdorkest geprogrammeerd.

De Duitse trompettist Christoph Moschberger treedt op als solist samen met het NNO. Ook is er ruimte voor lokale helden, zoals de uit Leens afkomstige toptubaïst Matthijs Leffers. Het geheel staat onder leiding van een aanstormend talent Rolf Verbeek. Het programma wordt gepresenteerd door Eric Robillard. Het is een unieke samenwerking tussen het NNO en amateurmuzikanten: de professionals spelen voor de amateurs, de amateurs spelen voor de professionals, maar er wordt ook samen gemusiceerd. Het Noord Nederlands Orkest op het podium van de Oosterpoort, het meer dan 150 muzikanten tellende jeugdorkest ervoor en meer dan 700 belangstellenden als publiek in de zaal. Voor de jonge muzikanten een droom die uit komt!