DOBC 2023: 1e divisie: Brass Band Kirchenmusik Flühli (CH) – Armin Renggli

Laatste update om 14:53 op Saturday, 10 June

Brass Band Kirchenmusik Flühli o.l.v. Armin Renggli
Intrada Ein' Feste Burg - Ray Farr
An Untold Story - Paul Lovatt-Cooper, Soloist: (tenor horn)
Metropolis 1927 - Peter Graham

De cornetsectie vult de zaal meteen goed tijdens het openingswerk Intrada Ein’Feste Burg. Op een enkel klein vlekje na starten de Zwitsers zeer zelfverzekerd, met een eigen interpretatie. De slagwerksolo wordt met uiterste Zwitserse precisie gespeeld. Aan het einde van het werk knallen de decibellen de Oosterpoort in, maar het geheel blijft wel in balans.

De band blijft aan de stevige kant, ook in het lyrische werk “An Untold Story” Op de solist echter valt niets aan te merken. Prachtig en heel zelfverzekerd gespeeld!

Metropolis 1927 is populair vanmiddag. Met een duizelingwekkend tempo start de band het werk, wellicht iets te snel, want niet alle details komen even goed uit de verf. De bassectie is overheersend in tuttispel. Solistisch zeer fraaie passages. De band speelt erg zelfverzekerd en met gemak, al zouden de uitersten in zacht spel wel wat meer mogen worden opgezocht. Hier en daar wat kleine intonatieproblemen, maar overall is het genieten van het niveau van deze 1e! divisieband uit Zwitserland, een van de toonaangevende landen momenteel op Brassband gebied. In het laatste deel zorgt het wederom rappe tempo voor wat kleine oneffenheden in samenspel. Een indrukwekkend slot brengt de langzaam volstromende zaal in vervoering.