DOBC 2023: Top Brass op één dag

Laatste update om 18:51 op Thursday, 8 June

Nog geen plannen voor het weekeinde? Bezoek dan het opwindende muziekspektakel van het komende weekend tijdens de Dutch Open Brassband Championships! Dit evenement brengt internationale deelnemers en adembenemende concertwerken in de verschillende divisies.

In de 2e divisie worden pittige stukken uitgevoerd, waaronder "As a Glow" van Ludovic Neurohr, "Between the Two Rivers" van Philip Sparke, "Compostela (the Way of St. James)" van Thierry Deleruyelle, "Connotations" van Edward Gregson, "Kingdom of Dragons" van Philip Harper, "Lion of Legends" van Thierry Deleruyelle en "Renaissance" van Peter Graham.

De 1e divisie biedt geweldige werken zoals "L'Effet Divers" van Stan Nieuwenhuis, "A King's Lie" van Stan Nieuwenhuis, "Isaiah 40" van Robert Redhead, "Metropolis 1927" van Peter Graham, "Pale Blue Dot" van Jan de Haan, "Rhapsody on a theme by Purcell" van Kevin Norbury, "The Essence of Time" van Peter Graham en "The Red Machine" van Peter Graham.

In de kampioensdivisie neemt dirigent Richard Visser afscheid van Provinciale Brassband Groningen, terwijl een sterk deelnemersveld met onder andere de Nederlandse kampioen, meervoudig Belgisch kampioen en een Zwitserse deelnemer de strijd aangaat.En de werken...., A Brussels Requiem (Bert Appermont)/Audivi Media Nocte (Oliver Waespi)/Dear Cassandra (Ludovic Neurohr)/Explorers on the Moon (Paul Raphael)/REM-Scapes. 

Naast de grote concertwerken een zeer divers aanbod aan solistische werken, mooie openers in alle divisies.

De juryteams, bestaande uit experts zoals Jan Van der Roost, Simone Rebello en Tom Hutchinson in de 2e en kampioensdivisie, en Russell Gray, Simon Van Hoecke en Gary Curtin in de 1e divisie, staan klaar om de prestaties te beoordelen. De steun van het publiek in de zaal is van onschatbare waarde voor de muzikanten. Mis deze kans niet om te genieten van het prachtige repertoire en geef de orkesten de volle zaal die ze verdienen!

CU Brass is aanwezig in Groningen en u kunt onze live-verslagen weer lezen op ons platform!