Uniek initiatief

Laatste update om 12:16 op Wednesday, 8 March

Luc Geraats, tuba-speler van Orkest Koninklijke Luchtmacht, is initiatiefnemer van een uniek optreden tijdens de Nacht van de Militaire Muziek wat zal plaatsvinden in Soesterberg.

Elk militaire orkest in Nederland is vertegenwoordigd in United Brassband der Nederlandse Krijgsmacht welke op 18 maart zal optreden tijdens dit evenement waar verder een mix te beluisteren valt van bigband tot kamermuziek; in totaal zijn er 36 optredens!

De deelnemende musici hebben ook allen een connectie met brassbands in Nederland en daarbuiten.
Niemand minder dan Frans-Aert Burghgraef zal dit orkest leiden. Burghgraef, zelf oud muzikant van de Marinierskapel, zei meteen ‘ja' toen Luc Geraats hem voor dit project benaderde. Het medium Brassband ligt Burghgraef na aan het hart en hij kijkt ernaar uit om met top-musici in twee repetities een mooi en aantrekkelijk programma uit te voeren.


In het programma ondermeer een persoonlijke favoriet van de dirigent: the Year of the Dragon van Philip Sparke beluisterde Frans als kind al. Zijn vader speelde destijds bij de PBG en zij speelden dit werk op het WMC in 1989. Hij dirigeerde het werk nooit eerder, en dit is dan een mooie gelegenheid.

Voor ticketverkoop, klik HIER