Einde aan samenwerking Ido Gerard Kempenaar en Halleluja

Laatste update om 06:48 op Tuesday, 24 January

Na maar liefst 17 jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Ido Gerard Kempenaar en Brassband Halleluja Menaam. Ido heeft aangegeven na het seizoen 2022/2023 te stoppen als dirigent bij de brassband. 
 
Succesvolle jaren 
De afgelopen 17 jaar heeft Ido met Brassband Halleluja veel successen behaald. Tijdens de  Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK)  eindigde de band steevast in de top 3 en wist daarbij zelfs 4 keer de kampioenstitel mee naar Menaam te nemen (2008, 2009, 2012 en 2018). Tijdens het  Concertconcours  in 2016 behaalde de band een eerste prijs met 87,08 punten en recht op promotie. In 2019 kwam Brassband Halleluja voor het eerst uit in de derde divisie tijdens de NBK. Daarnaast zijn veel mooie optredens verzorgd, waaronder  jubileum- lente- en Maestro concerten, maar ook deelname aan festivals op onder andere Schiermonnikoog, de optochten tijdens het dorpsfeest in Menaam en miniconcerten bij de verzorgingshuizen in Menaam. 
 
Ido Gerard Kempenaar: “Halleluja is een vereniging waar ik mij sterk mee verbonden voel. In al die jaren hebben we veel meegemaakt. Door andere dirigeerwerkzaamheden ontbreekt het mij aan tijd om mij volledig in te blijven zetten voor Halleluja. Ik wil mij graag verder ontwikkelen en moet daarin keuzes maken. Het is daarom tijd om het stokje over te dragen.” 
 
“Samen met Ido heeft de brassband zich de afgelopen jaren prachtig mogen ontwikkelen. We hebben veel mooie concerten mogen geven, groot en klein. Daarnaast hebben we veel bijzondere momenten samen mogen beleven. Zoals doopdiensten, bruiloften, maar ook afscheidsdiensten. In die zin blijven Halleluja en Ido altijd aan elkaar verbonden. We gaan zijn bevlogenheid en muzikaliteit missen. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.”, vertelt Anna Geesje Bakker (voorzitter).