Dirigent Ido Gerard Kempenaar neemt na 17 jaar afscheid van Halleluja Menaam

Laatste update om 22:20 op Friday, 19 January

Dirigent Ido Gerard Kempenaar neemt na maar liefst 17 jaar afscheid van Brassband Halleluja Menaam. Daarom wordt op zaterdag 10 februari een groots afscheidsconcert georganiseerd. Kempenaar draagt dan het stokje symbolisch over aan de nieuwe dirigent Nynke Jaarsma. 
 
Succesvolle jaren 
Onder de muzikale leiding van Kempenaar is de brassband gegroeid en zijn in de loop der jaren mooie resultaten behaald. Tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen behaalde Halleluja in de vierde divisie altijd de top vier en wisten zij vier keer de kampioenstitel mee naar Menaam te nemen (2008, 2009, 2012 en 2018). Op het concertconcours in 2016 behaalden ze een eerste prijs met 87,08 punten en het recht op promotie. Zij werden met het hoogste puntenaantal van die dag ook concourswinnaar. Daarnaast zijn er veel mooie optredens verzorgd. Waaronder jubileum-, lente- en maestroconcerten. Maar ook deelname aan festivals op onder andere Schiermonnikoog, de optochten tijdens het dorpsfeest en miniconcerten bij de verzorgingshuizen in Menaam. 
 
Ido Gerard Kempenaar: “Halleluja is een vereniging waar ik mij sterk mee verbonden voel. In al die jaren hebben we veel meegemaakt. Door andere dirigeerwerkzaamheden ontbreekt het mij aan tijd om mij volledig in te blijven zetten voor Halleluja. Ik wil mij graag verder ontwikkelen en moet daarin keuzes maken. Het is daarom tijd om het stokje over te dragen.” 
 
Anna Geesje Bakker (voorzitter): “Samen met Ido heeft de brassband zich de afgelopen jaren prachtig mogen ontwikkelen. We hebben veel mooie concerten mogen geven, groot en klein. Daarnaast hebben we veel bijzondere momenten samen mogen beleven. Zoals doopdiensten, bruiloften, maar ook afscheidsdiensten. In die zin blijven Halleluja en Ido altijd aan elkaar verbonden. We gaan zijn bevlogenheid en muzikaliteit missen. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.” 
 
Muzikale herinneringen 
Speciaal voor dit afscheidsconcert is een gevarieerd programma samengesteld. Vol met werken waar Kempenaar en de Hallelujanen bijzondere herinneringen aan hebben. Een combinatie van klassieke werken, koraalmatige composities, bijzondere solo’s en het lichtere genre zorgen voor een verrassend en gevarieerd concert. Om Kempenaar te bedanken werd hij door de Hallelujanen verrast met een speciaal voor hem geschreven werk. Rob Goorhuis componeerde de koraalcompositie ‘Ivich Rjochter, Jo dy’t binne’. Natuurlijk wordt ook deze bijzondere muzikale ode gespeeld.   
 
Nynke Jaarsma neemt het stokje over 

Vanaf februari gaat Halleluja verder met een nieuwe dirigent. Na diverse rondes met proefdirecties verwelkomen zij Nynke Jaarsma: “Ik vind het heel leuk om Ido op te volgen. Muzikaal kunnen we het goed vinden. Dat bleek al een paar keer toen we samen jureerden. Dus het orkest en ik kunnen mooi voortborduren. Ik heb heel veel zin om weer met een brassband aan de slag te gaan en met Halleluja in het bijzonder.” 
 
Gastoptreden Adri de Boer 
Adri de Boer verleent zijn medewerking aan deze bijzondere avond. Halleluja, Kempenaar en De Boer hebben al vaker samen optredens verzorgd. De Friese troubadour neemt het publiek mee in allerlei onderwerpen uit het dagelijks leven. In 1998, 2001 en 2021 won hij het Liet zangfestival met het beste, originele lied in het Fries. Inmiddels heeft hij een groot oeuvre opgebouwd en weet hij zijn publiek op een indrukwekkende manier te raken.  
 
Kaartverkoop 
Brassband Halleluja verwelkomt jullie graag tijdens dit unieke afscheidsconcert in de PKN Menaam op zaterdag 10 februari. Kaarten zijn vanaf 19.00 uur verkrijgbaar aan de kassa. Er is geen voorverkoop. Kom op tijd, want vol is vol!  
 
Alle informatie op een rij 
Zaterdag 10 februari  
PKN Menaam 
Inloop vanaf 19.00 uur 
Aanvang om 19.30 uur 
Entree €10 incl. consumptie - Kinderen tot 12 jaar gratis 
Ga voor meer informatie naar www.hallelujamenaam.nl