NBK 3e divisie band 5 Halleluja Menaam heeft het moeilijk met A Buoy

Laatste update om 20:48 op Friday, 25 October

Na het kampioenschap in de 4e divisie vorig jaar was het tijd voor Halleluja Menaam om de overstap naar de 3e divisie te maken. Onder Ido Gerard Kempenaar begint Hallelujah zijn uitvoering met weer een nieuwe variant op de cornettensaga. Cornetten in twee groepen weerzijds van de band en die steeds wegdraaien van het publiek. Het brengt een soor Leslie-effect teweeg. Het thema krijgt tijd en lange muzikale lijnen brengen de muziek tot leven. 

De March begint wat ongelukkig en het samenspel tussen slagwerk en blazers roept vragen op. Het blijft een tijdje flink uit elkaar lopen. De cornetten hebben problemen om de techniek echt te laten horen en veel detail gaat verloren. Ook in het Energetic heeft de band moeite om het allemaal bij elkaar te houden. Met een wat bredere articulatie heb je het moeilijk in deze akoestiek. 

Melancholic heeft wel een melancholische sfeer. De cornet staat achter de band, de anderen zijn niet off-stage. Stemmingsproblemen doemen vervolgens op en spelen de band ook vlak voor het Groovy parten. De timing in het Groovy en de articulatie verschilt tussen de verschillende secties. De tempi hebben hier een aanpassing gekregen. De band moet nog te veel consessies doen om dit werk te kunnen spelen.