Brassband O & U heeft nieuwe dirigent

Laatste update om 10:58 op Sunday, 1 January

Ralf Schreurs neemt met ingang van 1 februari aanstaande het dirigeerstokje over van Anno Appelo bij de 1e divisie band uit Wijk & Aalburg. Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft het orkest gekozen voor de uit Roermond afkomstige dirigent.
Zelf is Schreurs uitermate verheugd om bij de Wijk & Aalburgse vereniging aan de slag te gaan. 'Een mooie club die sterk in de schoenen staat en een eigen koers vaart en dicht bij zichzelf blijft'. De eerste indrukken waren wederzijds positief en na 3 proefdirecties werd duidelijk dat Schreurs de ideale kandidaat voor deze band is.

Zelf kent Schreurs het medium brassband zeker; hij speelde sinds 2012 bij Brass Band Limburg (Kampioensdivisie) op euphonium (waarop hij is afgestudeerd op het Maastrichts Conservatorium). Enkele jaren geleden is hij gestopt bij deze brassband, maar de liefde voor het medium brassband is hij absoluut niet kwijt. Naast zijn afgeronde studie euphonium behaalde hij ook zijn Bachelor directie op hetzelfde Conservatorium bij ondermeer Chris Derickx.


Naast het dirigeren van orkesten geeft Schreurs les én zal hij als euphoniumspeler binnenkort de overstap maken van Fanfare ‘Bereden Wapens’ naar Het Orkest Koninklijke Luchtmacht.