GSF 2022: Fanfare 3e Divisie

Laatste update om 22:06 op Saturday, 14 May

De zaal in Ureterp is gelukkig goed gevuld geraakt en we gaan luisteren naar de 3e en laatste deelnemer in deze divisie.

Bert Appermont schreef Aurum; CMV Concordia Ijlst start onder leiding van dirigent Almer Zijlstra voortvarend met dit levendige werk. We horen een diversiteit aan klankkleuren voorbijkomen en dat verpakt in een mooie dynamiek, maakt het erg prettig om naar te luisteren.

CMV Concordia IJlst o.l.v. Almer Zijlstra

Jullie Corbee brengt op euphonium Song for Ina van de hand van Philip Sparke. Jammer dat in - met name het orkest - de zuiverheid parten speelt. Met een wat sterke begeleiding komt soliste niet altijd tot haar recht in deze fraaie solo.

Remembrance van Harrie Janssen vormt het rustpunt in het programma van de IJlster fanfare. Hier valt veel te genieten! Wel blijft zuiverheid aandachtspunt. 

Het orkest besluit met het werk van Jan de Haan: Yn Ieren en Sinen. Voor de introductie neemt de bugel plaats aan de zijkant van het podium. Het start wat onrustig allemaal. De sterke dynamiek zou wat meer mogen in dit deel. De zinnen zijn wat kort gespeeld waardoor het niet helemaal vloeiend klinkt. Het Misterioso start met kleine ongelukjes ondanks de goede intenties. In aanloop naar het a tempo laten de saxen het werk stralen. Mooi samenspel! Het deel deel verliest wel zeggingskracht; tempo loopt op en het spel klinkt onrustig. Het Energico moet even op gang komen en in in de middendynamiek klinkt dit orkest weer heel solide. De dynamiek krijgt in de loop van het deel minder aandacht waardoor het lichte spel overgaat naar te zwaar spel. 

 
En hiermee eindigt het Festival gedeelte van deze bijzondere editie.