60 deelnemers Gouden Spiker Festival 2019

Laatste update om 19:09 op Monday, 4 February

“We zijn overweldigd door het hoge deelnemersaantal voor het komende Gouden Spiker Festival.” vertelt bestuurslid Heleen Talman van organiserende partij Stichting Culturele Activiteiten Opsterland. “Orkesten uit het hele land weten ons concertpodium te vinden bij MFC De Wier in Ureterp. We zijn zelfs over de landsgrens bekend; dit jaar is er wederom een deelnemer uit Duitsland. Met 24 brassbands (12 en 13 april), 11 orkesten in de Festival Divisie (13 april) en 25 fanfares (18 mei) hebben we een fantastisch deelnemersveld.”

Memorabel
“Na het verdriet door het overlijden van onze voorzitter Germ Nicolaï afgelopen december, hebben we noodgedwongen enkele bestuurswisselingen gehad. De vele aanmeldingen geven echter een enorme boost om van de 24e editie van het festival een geweldig muzikaal feest te maken. Met twee bomvolle weekenden in het vooruitzicht, maken we ons op voor een memorabel Gouden Spiker Festival, waar Nicolaï zeker wordt herdacht.”

Verrassing
“Achter de schermen wordt daarnaast nog hard gewerkt aan een extra evenement voor dit jaar. Uiteraard vertellen we jullie snel meer over deze muzikale verrassing. Houd onze website en socials in de gaten voor het laatste nieuws!”

Inschrijven 2020
“Komend jaar vieren we onze 25e verjaardag”, vertelt Heleen verder. “We hebben de inschrijving al opengesteld via onze website, dus schrijf jouw orkest alvast in voor de jubileumeditie van het Gouden Spiker Festival. We heten iedereen van harte welkom in MFC De Wier in Ureterp!

Het Gouden Spiker Festival wordt georganiseerd voor brassbands en fanfares die uitkomen in de 5e, 4e en 3e divisie. Daarnaast biedt het festival plaats aan jeugdorkesten en incomplete orkesten in de Festival Divisie. Meer informatie over het festival vind je op www.goudenspikerfestival.nl.