Twee composities Rob Goorhuis Gouden Spiker Festival

Laatste update om 20:59 op Wednesday, 31 October

Stichting Culturele Activiteiten Opsterland (SCAO) maakt de verplichte composities voor het Gouden Spiker Festival 2019 bekend. Rob Goorhuis is gevraagd om voor de 4e divisie brassband en 4e divisie fanfare een nieuw werk te schrijven.

Promoten blaasmuziek
Voorzitter Germ Nicolaï vertelt: “Onze organisatie promoot blaasmuziek in de breedste zin van het woord. Om de blaascultuur van een impuls te blijven voorzien, heeft SCAO al meerdere nieuwe werken laten componeren voor het Gouden Spiker Festival. We vinden dat we, naast het bieden van een podium voor onze gasten, ook een bijdrage horen te leveren aan het uitbreiden van het repertoire voor deze doelgroep."

Grutsk
Nicolaï vervolgt: "We zijn erg trots, of zoals we in het Fries zeggen 'Grutsk', dat we wederom hagelnieuwe werken kunnen presenteren op het Gouden Spiker Festival. Goorhuis heeft voor ons twee verhalen uit de rijke historie van de gemeente Opsterland omgezet in muziek. Het is wat ons betreft een unicum, om een gerenommeerd Nederlandse componist die al 40 jaar in het vak zit, een opdracht als deze te kunnen geven." Goorhuis vertelt binnenkort meer over de achtergrond van de composities in een interview met CUBrass.

Verplichte werken Brassband
5e divisie: Scottish Dances – Peter Martin arr. Menno Haantjes (Gobelin Music Publications)
4e divisie: Sickles and Scythes – Rob Goorhuis (AM Music Distribution & Publishing)* 
3e divisie: Partita – Edward Gregson (R. Smith & Co)

Verplichte werken Fanfare
5e divisie: Zodiac – Jan de Haan (De Haske Publications)
4e divisie: Tinco – Rob Goorhuis (AM Music Distribution & Publishing)*
3e divisie: Alpina Saga – Thomas Doss (Mitropa Music) 

* Beschikbaar per 15 november

Gouden Spiker Festival
Het Gouden Spiker Festival is een festival voor brassbands en fanfares in de 5e, 4e en 3e divisie. Het festival beleeft haar 24e editie komend jaar en wordt gehouden in MFC ‘De Wier’ in Ureterp. Meer informatie over het festival is te vinden op www.goudenspikerfestival.nl

Data 2019
12 april – 5e divisie brassband
13 april – Festival Divisie / 4e / 3e divisie brassband
18 mei – 5e / 4e / 3e divisie fanfare
19 mei – Byspikerdei