GSF 2022: Fanfare 4e Divisie

Laatste update om 08:42 op Sunday, 15 May

Het podium kleurt rood met Christelijk Muziekgezelschap De Bazuin uit Groningen. Dirigent Johannes Weening heeft Mars van de 41e Lichte Brigade als opener op de lessenaar. Een homogeen geluid komt de zaal in en het klinkt erg prettig! De dynamiek zou nog wat meer uitgewerkt kunnen; met name naar de fortissimo’s. De kwaliteit van zacht spelen horen we in deze mars absoluut!

Christelijk Muziekgezelschap De Bazuin o.l.v. Johannes Weening

Het bekende Eventide (arr. D.C. Gombert) kent een mooie orkestklank en ook de frasering is fraai. Veel beweging ook en prima samenspel.

Pequeña Czarda (are. Jan Bosveld) blijkt voor Daniëlle Gombert bij uitstek geschikt om haar beheersing van de Altsaxofoon te laten horen! Voordracht en techniek zijn fantastisch. Heerlijk ook als het orkest (en formidabel slagwerk) je dan op uitstekende wijze begeleidt.

Lady Tullamore start met veel zeggingskracht; mooie ritmische figuren, prachtige hoorns (C) gevolgd door mooi trompetgeluid. Zeer verzorgd dit. Het (alla Breve) Presto lukt prima; wellicht is het tempo ietwat laag, maar het is zeer transparant en de sfeer wordt prima weergegeven. Het Adagio is mooi weergegeven; het doet denken aan de mooie Ierse landschappen. Het deel blijft boeiend en kent een mooie afsluiting. Het Allegro blijft in samenspel en techniek zeer verzorgd. Ook hier komt de buisklok prima door! De finale laat ook goed doordacht en uitstekend ensemblespel horen. Een plezier om naar te luisteren!