GSF 2022: Fanfare 5e divisie

Laatste update om 17:25 op Saturday, 14 May

Voor de tweede maal zien we dirigent Johan Postma vandaag in de vijfde divisie. Ditmaal als dirigent van CMV Excelsior. Onder zijn leiding horen we - opnieuw - een zeer verzorgde opening met jan de Haan's Everest. Goede balans en mooie totaalklank!

CMV Excelsior o.l.v. Johan Postma

Het volksliedje (Llwyn onn) 'The Ash Grove' (Brian Hogg) is mooi van opbouw en heel verzorgd van spel. Alles lukt hier; mooie sfeer en het geheel ademt rust. Mooi expressief!

Gerjanne Zijlstra soleert op altsaxofoon in Air Nostalgique (Ted Huggens); prachtig van klank, soliste weet de juiste sfeer precies te raken. Ook het orkest laat veel kwaliteit horen en geeft soliste volop ruimte om te stralen. Prachtig!

Condacum krijgt een duidelijke start; erg mooi is de keuze voor stokkengebruik (percussion 2) . We horen een prachtige optocht vanuit de verte op statige wijze met alle details, gaaf! Het opvolgende deel blijft uitermate verzorgd in (samen)spel, goed gekozen lijnen en je kunt je fantasie de vrije loop laten en de keuze maken of dit over de Romeinen gaat of toch de rivieren de Schelde en de Rupel.... Wat een prachtig orkest hebben we gehoord!