Festival onder leiding van Katrina Marzella

Laatste update om 19:27 op Tuesday, 29 March

Op zaterdag 9 april verschijnt Festival Brass Band voor het eerst in twee jaar opnieuw op het wedstrijdtoneel met een deelname aan het Vlaams Open Kampioenschap. Omwille van verplichtingen bij een ander orkest kan de band niet geleid worden door dirigent Steven Verhaert. Daarom ging de band op zoek naar een waardige vervanger om de band hopelijk naar een zege te leiden. 
Niemand minder dan voormalig solo bariton van Black Dyke Band Katrina Marzella werd bereid gevonden om Festival Brass Band te dirigeren tijdens het kampioenschap.  
 
Unieke samenwerking  
"Het zal de eerste keer zijn dat een Belgische band uit de hoogste divisie door een vrouw gedirigeerd zal worden, het is voor ons een hele eer", zegt de woordvoerder van de band. De voorbereiding wordt gedaan door onze eigen dirigent Steven Verhaert, maar de programmakeuze gebeurde reeds in samenspraak met Katrina. Ook de 'finishing touch' ligt volledig in de handen van Katrina. Na twee schijnbaar eindeloze jaren van coronapandemie kijken onze muzikanten enorm uit naar de eerste wedstrijd van het seizoen. Later dit jaar zal de band ook deelnemen aan de Dutch Open Championships in Groningen waar het haar titel zal verdedigen. 
 
Voor de deelname aan het Vlaams Open werd doelbewust nagedacht over een programma met een openingswerk, het verplichte werk, een solowerk geschreven door onze Composer in Residence en natuurlijk een wedstrijdwerk, “Heroes” van Bruce Broughton.  

"In de eerste plaats hopen we als band veel te kunnen leren van Katrina. We zijn de laatste jaren terug aan de Belgische top en elke nieuwe uitdaging is een kans om nog beter te worden. We hebben de coronaperiode goed doorstaan en konden zelfs enkele nieuwe jonge, talentvolle muzikanten aantrekken. Hopelijk kan Katrina een beetje Black Dyke-magie achterlaten bij onze muzikanten".  

Reactie van Katrina 
“I am looking forward to collaborating with the musicians of Festival BB as they prepare for the forthcoming Flemish Open.   
I have a great deal of gratitude to Steven for his preparation so far and exchanging ideas with the music committee has been fruitful. It all bodes well for a rewarding few weeks as we build towards our performance at the contest.”