BBK2019 Kampioensafdeling: Festival geeft de jury stof tot nadenken

Laatste update om 13:25 op Sunday, 1 December

8. Festival Brass Band o.l.v. Steven Verhaert

1 - Harry 
De laatste opening vandaag van dit verplichte werk is een comfortabele opening. Opvallend is dat de terugkeer van de cornetsolo wordt ingeluid door een slordige inzet in de bassen. Afgezien daarvan verloopt het deel voortvarend voor de band.

 
2 - War 
Het fluiten gebeurt met handen als een toeter voor de mond. Zo is het beter te horen, jammergenoeg ook dat het niet helemaal zuiver is. Het oorlogsgeweld wordt op een overtuigende manier afgesloten.
 
3 - Theatre en 4 - Journey 
Mooie gelaagdheid en super grote contrasten. Veel detail en vastheid in het tempo. Soms mengen de klankkleuren iets minder tussen euphoniums en cornetten. 
 
5 - Together en 6 - Farewell 
De cadenza krijgt een fraaie uitvoering. In het Farewell is het verdriet voor te stellen en de muziek heeft heel wat te vertellen. Ondanks dat houdt dirigent Steven Verhaert de touwtjes strak in handen. Alpine Echoes worden vanaf de plek minder prominent in de muzikale lijn gespeeld.
 
7 – Amen 
In dit deel laat de band horen nog over genoeg brandstof in de tank te beschikken. Het fortissimo is overweldigend en de contrasten onverminderd groot. De band plakt een prachtig slot op een indrukwekkende uitvoering.  
 
Overall
Festival besluit de rij verplichte werken met een prachtige uitvoering. Op punten iets minder verfijnd, maar spektakel was het zeker. Een opvatting die de muziek de kans geeft tot uiting te komen maar ook de touwtjes strak in de handen van de dirigent laat.