BBK2019 1e afdeling verplicht werk: Scaldis legt de lat hoog

Laatste update om 15:05 op Saturday, 30 November

De kampioen van 2018 op het podium; nu met hun uitvoering van Alpina Brass. Brass Band Scaldis o.l.v. Raf Van Looveren opent iets boven het tempo met veel energie en met een duidelijk idee hoe de muziek zijn opbouw moet krijgen. De onrust van het agitato is duidelijk voelbaar en desondanks is er veel detail te horen en is er sprake van gecontroleerd spel. De lastige passage in de trombonesectie klinkt wat geforceerd, maar het is er allemaal.

Als we de bergen intrekken, neemt dirigent Raf Van Looveren zijn tijd. Met wat vlekjes, maar zonder dat de lijn doorbroken wordt komen we aan bij het koraal. Ook hier een fors tempo, maar de muziek stroomt en de muzikale lijnen zijn fraai uitgewerkt. Op een enkel moment is de helderheid even weg.

Deze cornetsectie kan de strijd met de rest van de band wel aan en in dit deel horen we hoe fraai deze band in balans kan spelen. Een goed voorbereid slot leidt uiteindelijk tot een prima uitvoering. Niet zonder kleine probleempjes, maar met zoveel kunde van de partituur gespeeld.