BBK2019 1e afdeling verplicht werk: Braz'Art weet niet te boeien met Alpina Brass

Laatste update om 14:46 op Saturday, 30 November

De tweede uitvoering van Jan Van der Roost's Alpina Brass komt van Braz'Art onder leiding van Geert Verschaeve. Ondanks dat hetzelfde werk op de lessenaar staat duurt het behoorlijk voordat het slagwerk er klaar voor is. 

De intro roept meteen wel wat vragen op. Heeft de slagwerksectie wel hetzelfde tempo als de blazers? De percussie lijkt iets trager en dat zorgt voor wat minder transparantie. Dynamisch missen we de scherpe effecten. In de techniek moet de band behoorlijk hard werken. De stemming helpt niet mee in de tutti's.

In de Alpine effecten komen zuiverheid en intonatie ook om de hoek kijken. De focus ligt te veel op de technische uitdagingen en dat gaat helaas ten koste van het gezamenlijk muziek maken. De muzikale lijnen en het samenspel in de koraalsectie worden nog al eens onderbroken, waardoor de stijl geen eenheid vormt. 

In het derde deel raakt de cornetsectie vrij gemakkelijk ondergesneeuwd onder de klank van de overige secties. De band speelt het stuk zonder al te veel kleerscheuren uit, maar een boeiende uitvoering is het niet geworden.