BBK2019 Open afdeling: A.M. Brass Band opent het kampioenschap

Laatste update om 11:52 op Saturday, 30 November

A.M. Brass Band is een jeugdbrassband uit Antwerpen o.l.v. Bernd van Echelpoel. Het programma is vrij gekozen en duurt tot 30 minuten. De band ontvangt een juryverslag, maar geen klassering. De jury voor dit hele weekend bestaat uit Florent Didier (F), Peter Graham (VK) en Sheona White (VK).

A.M. Brassband begint zijn optreden hier met Choralia van Bert Appermont. Een openingswerk met een plechtig karakter. De bezetting is vooral in de hoorngroep extra uitgebreid. Dat komt de balans wel enigszins ten goede. 

Prelude, Song and Dance van John Golland is het eerste van twee grote werken dat de band ten gehore brengt. De opening met de Prelude klinkt verzorgd. Het middendeel levert wat meer uitdagingen op. De sfeer wordt goed getroffen. Zuiverheid en samenspel kennen enkele kwetsbare momenten. In de Dance wordt het karakter ook weer bescheiden maar duidelijk neergezet. Technisch is er nog veel verbetering mogelijk. 

Met Knoxville 1800 van James Curnow besluit A.M. Brass Band het optreden. De inleiding heeft wat te lijden van de stemming. In de ritmische delen komen diverse secties al goed naar voren, technisch komt hier niet alles goed uit de verf. Vanaf het langzame deel slaat de vermoeidheid toe en zakt ook de totaalklank een beetje weg. 

A.M. Brass Band zou gezelschap moeten krijgen van veel meer bands die het open podium van dit kampioenschap gebuiken om zich te laten toetsen en ervaring op te doen. Daarvoor verdient de band een groot compliment.