BBK2019 Kampioensafdeling: Brass Band Heist laat het publiek kennis maken met Dynasty

Laatste update om 10:25 op Sunday, 1 December

1. Brass Band Heist o.l.v. Bert van Thienen
De laatste toehoorders nemen hun plek in en dan kunnen we op klokslag 10 uur starten met de contest.

1. Harry
Een comfortabele inzet van de principal van Heist. Best wel even een moment, na het wachten op de aankondiging. Helaas lukt het niet alle solisten om ongeschonden door hun eerste maten heen te komen.

2 - War
Grote klanken in dit deel. Direct en hier en daar is de balans niet helemaal optimaal. 

3 - Theatre
De techniek valt wat voorover. Op momenten is het mooi transparant. 

4 - Journey
Ook hier goed spel. De transparantie is in dit deel wat minder. 

5 - Together
De cadenza van het kwartet klinkt logisch zonder al te veel omhaal. Prima spel, met name van de cornet. Enkele momentjes in de zuiverheid. 

6 - Farewell
In de middengroep zijn er ongemakkelijke momenten. De solisten zijn verdienstelijk en het tutti is niet al te uitbundig genomen. 

7 - Amen
Dit deel begint mooi op tempo en dat is helemaal niet zo hoog. De techniek keert terug en dan wordt toegespeeld naar de werkelijke climax. Opnieuw is het tutti met het melodische materiaal uit de Severn Suite van Elgar niet al te sterk en de werkt mooi naar het slot toe, dat stevig is, maar ook een beetje verloopt. 

Overall
Een uitvoering die veel beloofde met een fraaie inzet en onderweg veel goed spel. In de balans en de solo bijdragen lagen de uitdagingen voor de band. De opvatting van de dirigent was duidelijk en zonder al te veel omhaal en hielp de band over de streep.