BBK 2018: 3e afdeling Solide optreden van Mercator Brass Band

Laatste update om 12:13 op Saturday, 24 November

Mercator Brass Band o.l.v. Johan De Win is de enige band in de 3e afdeling. Verplicht is de Suite in Brass van Jan Segers.

Suite in Brass - Jan Segers
De band klinkt compact in de fanfare-achtige opening. Een zeer gecontroleerde opening. Alleen in de techniek loopt het even wat minder. Interludium met zijn jazzy feeling zou nog wat spannender kunnnen worden geopend. De lage dynamieken worden over het algemeen wat ruim genomen. Het nodigt uit om nog meer laid-back te spelen. Festival komt een beetje langzaam op gang, maar dan horen we de kracht van de band weer in goed gearticuleerd compact spel. De band laat hier en daar wel wat liggen in samenspel en zuiverheid. Ook de finale klinkt gecontroleerd, misschien zijn in interpretatie niet alle uitersten opgezocht. Het klonk wat zakelijk.

Corineus - Christopher Bond
Het werk opent met heraldische fanfares en een gevoel van jubelstemming voordat het muzikale materiaal organisch verandert en de reis beschrijft die Corineus. In de fanfares is het samenspel in de cornetsectie niet sluitend waardoor het wat impact mist. Ook bij de terugkeer van de fanfares in de middengroep mist het wat zeggingskracht. In het middendeel is het wat lastig om de hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Toch is er veel om van te genieten in dit moeilijke werk, zoals de prachtige cornetklank van de principal. Het werk eindigt met de beschrijving van de strijd om Cornwall. Een gedeelte van het werk waar de band zich meer thuis voelt. 

Mercator Brass Band heeft een solide uitvoering van de twee werken gegeven, waarin het vuur een beetje gemist werd.


Mercator Brass Band o.l.v. Johan De Win